24 Şubat 2012 Cuma

KAZARA KEŞİF=)

     
       Eğer sizde benim gibi pek çok önemli keşfin uzun çalışmalarla planlı olarak bulunduğunu düşündüyseniz oldukça aldanmışsınız. Meğer insanlığın yardımına ilahi bir el yetişmiş =) İşte kazara keşfedilen 10 ürün:
     
       1. PATATES CİPSLERİ: New York'ta aşçılık yapan George Crum'a bir müşterisi patates kızartmalarının çok kalın olmasından şikayet edince, patatseleri çok ince doğrayıp kızarttı ve böylece cipsimiz doğdu.
     2.VİAGRA: Gallerde 'Merthyr Tydfil' kasabasında bilimadamlarının,erkeklerin ereksiyon problemi yaşamasını incelediği klinik çalışmalarda keşfedildi.
     3.OYUN HAMURU: New york'ta 1940'larda James Wright adlı bilimadamının savaşta kullanmak için sentetik lastik üretme çabaları sırasında doğdu.
     4.LSD: İsviçre'de Albert Hoffman adında bir bilimadamı, doğum üzerine yaptığı çalışmalarda bambaşka bir sonuçla karşılaştı: En yaygın kllanılan uyuşturucu madde olan LSD.
     5.MİKRODALGA FIRINLAR: Massacchusett'te 1946'da Percy Spencer adlı mühendisin cebindeki şekerler, bir magnetron tarafından eritilince günümüz kurtarıcısı mikrodalga fırınlarımız icat edilmiş oldu.
    6.PENİSİLİN:İskoçya'da bilimadamı Alexander Flemig gribe çare ararken, içinde bakteri bulunan bir kapta mantar üremesiyle penisilini keşfetmiş oldu.
    7.X RAY CİHAZLARI: Almanya'da 19.YY'da Alman bilimadamı Wilhelm Röntgen radyasyon ile deney yaparken kemiklerin göründüğünü farketti.
    8.YAPAY TATLANDIRICILAR: Nebreska'da bulunmuş. Ayrıca tüm yapay tatlandırıcılar, deney yaptıktan sonra ellerini yıkamayı unutan bilimadamlarının keşfiymiş =)
    9.BRENDİ: Ortaçağ tütcarlarının şarabı yolculukta daha az yer kaplasın die içindeki suyu azaltamak için kaynatması sonucu bulundu.
    10.SERTLEŞTİRİLMİŞ PLASTİK: New York'ta Charles Goodyear 1839'da lastik-sülfür karışımını yanlişlikla ısıtılmış ocağın üstüne düşürünce, sertleşmiş plastik de ortaya çıkıverdi=)
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder